Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

«Щойно з'являється якийсь дефіцитний товар, за який ви боретеся, вами можна керувати. Вам його можна дати в малій частці, більшій частці, величезній або не дати взагалі. І ви помрете – з голоду, від задухи, без води – як завгодно. Таким чином, сама наявність дефіциту у вашому житті визначає можливість керувати вами. У нашому житті є один головний дефіцитний товар – це гроші», - заявив Толкачов.

Він пояснив, що у сьогоднішній реальності грошей не вистачає. Футуролог підкреслив, що для того, щоб завтра було що їсти, ми повинні сьогодні заробляти гроші – неважливо, що нам подобається, важливо, що нам потрібно робити, щоб були гроші. При цьому, за словами Толкачова, грошей на всіх не вистачає через цілу низку фінансових передумов. За його словами, так влаштовано фінансову систему.

«У всій економічній системі грошей недостатньо. І для того, щоб вижити, гроші будуть або у вас, або у вашого сусіда. І саме наявність цього дефіцитного товару змушує вас виборювати цей матеріальний ресурс», - вважає Толкачов.

Експерт зазначив, що концепція про споріднену працю, згідно з якою людина має займатися тим, що любить і що робить її щасливою, не працює доти, доки гроші – дефіцитний товар. За його словами, неважливо, що хоче робити людина, адже дефіцит грошей змусить її займатися тим, що потрібно для їх отримання.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Якщо ми говоримо про цивілізацію людинолюбства, про цивілізацію майбутнього, де всі люди нарешті будуть щасливі, почнуть займатися тим, що їм подобається – нам необхідно перевести гроші з категорії дефіцитного товару до категорії надлишку. Тільки тоді, коли ви розумітимете, що ви можете завтра їсти, подорожувати, сплатити свої рахунки, що у вас немає стресу, немає страху перед завтрашнім днем, тільки тоді ви будете вільні», - упевнений Толкачов.

Знай.ua повідомляв думку Леоніда Фінберга про національну самосвідомість: Це дуже сильна частина ментальності будь-якої людини.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Давидюк розповів, як можна співпрацювати з Ілоном Маском та розвивати український потенціал.