Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«У грудні мільйони українців отримають підвищені пенсії. Комусь додадуть по 80, комусь по 200, а комусь і по 800 гривень», - зазначила Котенкова.

Вона пояснила, що у грудні підвищиться мінімальна зарплата з 6000 до 6500 грн, а від цього показника залежать пенсійні виплати українців віком від 65 років, які виконали вимоги щодо стажу. Журналістка нагадала, що для жінок встановлено правило мати 30 років стажу, а чоловікам не менше 35 років.

«З початку року такі пенсіонери одержують 2400 грн. Але у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з грудня, їм належить добавка у розмірі 200 грн. І прем'єр Шмигаль на засіданні уряду прозвітував, що гроші на підвищення виплат цієї категорії пенсіонерів у бюджеті є. Але раптом з'ясовується, що грошей не вистачає. Пенсійний фонд України просить Кабінет міністрів збільшити його бюджет на 4,34 млрд грн для виплати пенсій», - розповіла Котенкова.

За її словами, для підвищення мінімальної пенсії грн особам, які досягли 65 років у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з 1 грудня, Пенсійний фонд оцінює нестачу коштів у 900 млн грн. Крім того, додала журналістка, Пенсійний фонд вказує на зростання його видатків понад заплановані, зокрема через перерахунок призначених за спецзаконами пенсій за рішеннями судів: перерахунків спецпенсій для «чорнобильців», військових, суддів та прокурорів, призначених спеціальними законами, що призвело до незапланованих видатків на суму 3,4 млрд грн.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

«Гроші, звичайно, знайдуть, але виходить, що знову латають дірки, адже раз у раз шукають гроші, щоб заплатити людям пенсії. Замість піднімати економіку – вони латають дірки. І так рік у рік. Від однієї влади до іншої», - заявила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про обіцяну тисячу для всіх вакцинованих.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова заявила, що послуги ЖКГ все дорожчі — олігархи ЖКГ все багатші.