Про це вона розповіла в програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Чому я вважаю, що відкривається вікно можливостей: тому що перший раз за всі часи нарешті в парламенті реєструється закон про внесення змін до Конституції від народних депутатів більшості, а не як до цього було, що це робив швидко президент. І ці підписи збираються майже 5 місяців. Це якесь усвідомлення, що, по-перше – це певний мандат парламенту, і що це обов'язково має бути процес. Прецедент знаковий», - розповіла Кириченко.

Вона додала, що після того влітку утворилось міжфракційне об'єднання. За її словами, у нас є більшість, але ініціатори цього об'єднання з більшості розуміють, що внесення змін до Основного закону має бути широким процесом в парламенті і поза ним. Кириченко вважає, що міжфракційне об'єднання за конституційну реформу і ефективну владу говорить про те, що більшість парламентарів бачать в цьому проблематику, готові спілкуватися і відкинути політичні моменти коли вони голосують за закони.

«Якщо вони об'єднуються, вони розуміють, що конституційний процес над політичним інтересом. І вони йдуть на це. Наскільки вони глибоко це усвідомлюють – мені складно сказати. Але принаймні на публічні консультації вони схвально реагують. Принаймні ініціатори цих процесів. Це вікно можливостей, на мій погляд», - заявила Кириченко.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.