Про це він розповів на каналі My.ua.

«Кожен канал, особливо в Україні, який є тотально-олігархічним і залежить від своїх кінцевих бенефіціарів, буде у першу чергу висвітлювати інтереси власників цих телеканалів. Тому не варто розраховувати, що у нас раптово з’являться телеканали рівню BBC, до якого, до речі, також багато запитань у британського суспільства», - сказав Джигун.

За словами експерта, заява правлячої партії, що її представники не будуть ходити на телеканали, які не можуть забезпечити об’єктивного висвітлення інформації, має на увазі, що представники влади будуть ходити на ефіри тільки лояльних телеканалів.

«Таким кроком влада фактично сама себе закопує і стає на слизьку стежку, яка веде до забуття і відмови від спілкування зі ЗМІ. Демократія – це не завжди про зручні питання та лояльність, а це у тому числі і критика, якщо вона конструктивна і має на меті пошуки нового змісту», - підкреслив Джигун.

На думку політолога, влада неправильно сприймає поняття демократії, яка має на увазі не повне сприяння усім ініціативам уряду, а також критику та інші неприємні речі для влади.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

«У цьому полягає мистецтво політики, аби у незручних для себе обставинах вміти апелювати думкою та доводити, чому вона заслуговує на увагу, але формувати коло себе лише ореол правильності та лояльності (неправильно, - Ред.)», - сказав експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Саакян розповів про рейтинги політичних партій в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Олега Саакян про вибори в Росії: Скільки треба буде намалювати, стільки і намалюють.