Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

За словами Ємельяненка, державні підприємства, що мають власність у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, мають не знищити те, що мають, а переосмислити. Він пояснює, що за тутешніми конструкціями та ліквідаторською технікою стоїть історія. «Можна писати книгу та показувати у музеї. Вони повинні все це переписати, зрозуміти, що воно має історичну та туристичну цінність, та перестати знищувати», - підкреслює експерт.

Тим не менш, констатує він, Чорнобильську атомну електростанцію все ще виводять з експлуатації, тобто все, що є на її території, буде повністю знищено. Зокрема, каже гість програми, йдеться про реактор, реакторний зал, блокові щити управління, машинну залу тощо.

Як повідомляє Ємельяненко, за планом після цього всього із зони відчуження має залишитися просто зелена галявина. «Але цього не можна допустити, бо мільйони людей у всьому світі зацікавлені цією локацією. Вони їдуть до Чорнобиля не тому, що там є зелена галявина та гарна інсталяція «Тут стояла ЧАЕС», навіть якщо вона буде лазерною», - пояснює він.

Натомість, каже гість програми, людям цікава форма працівників Чорнобильської АЕС, золотий коридор, події ночі аварії тощо. «Це все емоція, це все наша історія, історія сучасної України, за якою сотні тисяч людей їдуть, а мільйони цікавляться», - підкреслює він. Отже, констатує Ємельяненко, не варто ліквідовувати Чорнобильську АЕС повністю, цей досвід потрібно переосмислити та утилізувати методом музеєфікації.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ємельяненко розповів, чи небезпечний для туристів рівень радіації у Прип'яті.

Також Знай.ua писав про те, що Ємельяненко розповів, що відбувається з покинутим у зоні відчуження металом.