Про це йдеться на офіційному сайті Національного Корпусу.

«28 листопада в Харкові відбулись установчі збори нової ВГО «Товариство ветеранів АТО». Одне з головних завдань організації, яке окреслили учасники заходу, – підтримка й відстоювання позиції Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського у питаннях зміцнення обороноздатності України та курсу на вступ до НАТО. Головою організації обрали Олега Сабиніна. Крім ветеранів, серед учасників зібрання – начальник Управління СБУ в Харківській області», - сказано у публікації.

Представники Нацкорпусу на сайті зазначили деякі пункти із біографії Олега Черкашина, який нібито буде курувати всеукраїнським об’єднанням.

«На перший погляд, може здатися, що створили таку організацію з добрих намірів. Однак, як з’ясувалось, керувати усіма процесами об’єднання буде одіозний харків’янин Олег Черкашин, відомий на псевдо «Іспанець». За наявною інформацією, він причетний до силового розгону Майдану в Харкові. Раніше його затримували за стрілянину в Харкові. Олег Черкашин позиціонує себе ексбійцем батальйону «Донбас», що насправді ніхто не може підтвердити. При цьому він не приховує своїх антимайданівських поглядів, зневажає Революцію гідності й ненавидить Україну», - сказано на сайті.

На думку представників Нацкорпусу, існують підстави вважати, що це об’єднання було створене з метою створити ілюзію підтримки влади зі сторони ветеранської суспільності.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

«Про негідну мету цієї організації свідчить і новина про те, що за її подання Олегу Черкашину мають вручити державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня. Це обурило ветеранську спільноту, адже навіть не всі воїни, які героїчно полягли на полі бою, удостоєні цієї нагороди посмертно. Натомість новостворена організація «Товариство ветеранів АТО» подає до Офісу Президента документи на нагородження Олега Черкашина. Національний Корпус вимагає не експлуатувати учасників бойових дій в інтересах ОП, імітуючи фейкову підтримку ветеранської спільноти», - сказано на сайті.

На сайті зазначено, що Нацкорпус вимагає розпустити цю організацію, тому що, на думку представників Нацкорпусу, «Товариство ветеранів АТО» дискредитує образ учасника бойових дій, маючи на меті виконання потреб влади.

«Оскільки у ветеранській спільноті режим Зеленського не підтримують, в ОП змушені ліпити собі союзників з фейкових учасників бойових дій і навіть «напівсєпарів». А для більш плідної співпраці на з'їзд цього «ветеранського об'єднання» прислали керівників місцевого СБУ», - прокоментував цю ситуацію керівник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму Telegram.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус та ініціатива «Тотальний опір» провели у Києві три вишколи.

Також Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус розповів, як пройшов Міжнародний форум об’єднань ветеранів.

https://t.me/nationalcorps/10369