Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Котенкова нагадала, що новина та обіцянки про підвищення соціальних виплат у грудні голосно звучала від чиновників за кожної можливості. Крім цього, додала журналістка, вони запевняли, що гроші є, тому що їх спеціально виділили на підвищення пенсій.

«А тут залишається лише нічого до грудня і, кажуть, пенсії під загрозою. У Пенсійному фонді не вистачає грошей на виплати. І про це вже кажуть відкрито. Але і це ще не все, людям доведеться повертати субсидії. І це все при тому, що продовжують обіцяти підвищувати субсидії та пенсії. Але звідки братиму на це гроші не кажуть», - каже Котенкова.

За її словами, дефіцит коштів виник через перерахунок призначених за спецзаконами пенсій за рішеннями судів, а у Пенсійному фонді стверджують, що бюджет розрахований до копійки. Журналістка зазначила, що тепер ПФУ просить уряд збільшити бюджет на 4,34 млрд грн, щоб виплатити обіцяні підвищені мінімальні пенсії українцям віком від 65 років.

«Про це свідчить підготовлений Пенсійним фондом проєкт ухвали Кабміну, оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України. Згідно з документом, брак коштів для підвищення мінімальної пенсії з 2400 до 2600 грн особам, які досягли 65 років, через підвищення мінімальної зарплати з 1 грудня оцінюється майже в мільярд гривень», - розповіла Котенкова.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Вона зазначила, що фонд пояснив, що дефіцит стався незважаючи на те, що цього року на соцвиплати пенсіонерам виділили 422 млрд гривень, а це на 2,6 млрд більше, ніж планувалося. За словами журналістки, у фонді стверджують, що цей бюджет розрахований і немає грошей на позапланові витрати.

«Простими словами: грошей нема на те, щоб виплатити все, що обіцяли, бо бюджет розрахований до копійки. Але нічого страшного, ми, як завжди, позичатимемо у казначейства, і все виплатимо. Тільки це не вирішення проблем, а латання дірок. Але про це жодного слова. А тим часом дефіцит Пенсійного фонду 2022-го досягне рекордної позначки 200,6 млрд грн», - заявила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін прогнозує посилення хаосу на світових ринках: «Ковід нікуди не пішов».

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».