Блокування виплати боргу в секторі відновлюваної енергетики України є ознаками змови керівництва Державного підприємства "Гарантований покупець" з чиновниками держвідомств, що може призвести до судових розглядів у судах Британії.

«У той час, як ми продовжуємо розслідувати всі подробиці фактичних обставин з даного питання спільно з нашим клієнтом, на даному етапі зрозуміло, що ГарПок, інші державні органи, а також один або кілька осіб (включаючи державних чиновників) вступили в змову для вчинення незаконних дій в рамках англійського права та/або вчинили кримінальні злочини згідно з англійським правом», - йдеться в листі.

Як повідомляють юристи, англійські суди будуть уповноважені давати розпорядження і надавати забезпечувальні заходи по відношенню до проблеми блокування платежів, а органи влади Великобританії будуть уповноважені щодо будь-яких скоєних кримінальних злочинів. Дані кримінальні злочини передбачають покарання у вигляді позбавлення волі та / або штрафу необмеженого розміру.

Відзначається, що згідно законодавства Англії, блокування розрахунків може кваліфікуватися як участь у навмисній змові, порушенні регуляторного права, а так само кримінального права, з відповідною відповідальністю за такі порушення як у вигляді як фінансових санкцій, так і тюремного ув'язнення.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Повідомляється, що юридичний радник Seladore Legal письмово повідомив Кабінет Міністрів України, Міністерство України, Гарпок, Укренерго про порушення англійського законодавства, пов'язані з неплатежами Гарпоком боргів перед ДТЕК.

"Прийміть заходи для оплати в повному обсязі, належних нашому клієнту коштів протягом наступних 48 годин. Крім того, надайте зобов'язання, що ви не будете робити ніяких кроків для використання коштів, що залишилися від облігацій Укренерго, які знаходяться на банківських рахунках ГарПока, для будь-яких цілей, крім погашення заборгованості перед нашим клієнтом», - йдеться в листі юрфірми.

Як повідомлялося, через ризики кримінальних проваджень в.о. директора ДП "гарантований покупець" Вадим Уліда 30 листопада подав заяву про звільнення.

Нагадаємо, на рахунках ДП "Гарантований покупець" знаходиться 3,04 млрд грн, призначених для виплати виробникам "зеленої" енергетики. Ці гроші на виконання умов "зеленого" кредиту від ЄС повинні були бути спрямовані на погашення боргів перед компанією ДТЕК. Однак з невідомих причин уряд заблокував виплати цієї компанії.

Попередній керівник "Гарпоку", який відмовився виконувати, за його словами, протиправні вказівки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля блокувати виплати ДТЕК, був звільнений 13 листопада.