Свій коментар він дав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Потрібно окремо розглядати захист, окремо – способи захисту, адже вони бувають різними. На мою думку, ті способи захисту, які нам пропонує НАТО, сьогодні є недостатніми. Але зараз ми з НАТО співпрацюємо у дуже важливій справі – зміцненні України з моря. У військово-морських силах триває активна діяльність. Скупчення російських військ у захопленому Криму змушує нас також діяти в Чорному морі. У нас тривають спільні навчання, НАТО допомагає реформувати наші військово-морські сили. Ще одна важлива форма підтримки – військово-технічна співпраця, постачання озброєнь. Я порадив би українським політикам особливо зосередитися на цьому питанні», - підкреслює експерт.

Він нагадує, що меморандуми про таку співпрацю Україна підписувала з різними країнами НАТО.

«При останньому візиті Зеленського до Вашингтона домовилися про військово-технічне співробітництво на 2,5 мільярда доларів. Меморандум підписано, але тепер важливо наповнити його реальним змістом», - вважає Олександр Мусієнко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, чому Росії невигідно розпочинати відкриту війну з Україною.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Мусієнко розглянув значення європейських санкцій для білоруського диктатора Олександра Лукашенка.