Так, ставки на алкоголь зростуть мінімум на 5%. Також з'явилися Додаткові 18% податку на доходи фізичних осіб, якщо вони продають третій і наступні об'єкти нерухомості протягом одного року. Раніше такі угоди обкладалися податком в 5%. Це дозволяло забудовникам оптимізувати витрати: вони продавали квартири фізичним, а не юридичним особам. Тепер же вартість квартир, за оцінками забудовників, зросте.

Ще одне нововведення законопроекту-збільшення ставок на використання води. Ця норма стосується насамперед виробників продуктів харчування - а відповідно, заплатять цей податок всі українці, оскільки цей податок буде закладений у вартість продуктів.

Крім того, всі українці, у власності яких є земельні ділянки за межею міста, зобов'язані будуть платити мінімальний податок в 1,5 тис грн з кожного гектара. Якщо це просто город в межах міста, але його площа-0,5 га, податок також потрібно буде платити.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №5600, яким підвищуються податки для всіх галузей, а повноваження податкової значно розширюються.

Раніше народний депутат, член Податкового комітету Ніна Южаніна заявила, що через цей законопроект всі ціни на товари і послуги зростуть мінімум на 10-15%. Це означає, що всі українці будуть розплачуватися за закон, який прийняли депутати.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще