Про це він сказав у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

На думку Мусієнка, Росія стягує війська до українського кордону зовсім не для окупації, а для загострення, початку бою та тиску. «Виторгувати все, що вони хочуть, змусити підписати все, що вони хочуть», - підкреслює він. Тобто, пояснює гість програми, РФ використає загострення на Донбасі задля втілення своїх цілей. До того ж, додає він, через додаткові вогнища нестабільності керівництву України доведеться піти на поступки.

Тим не менш, каже Мусієнко, для окупації держави російських військ на кордоні надто мало, цим радше лякають. «Відсікання лівобережної України. 40 батальйонно-тактичних груп – тієї кількості явно недостатньо», - пояснює він.

За словами експерта, для цього РФ доведеться збільшити чисельність військ хоч удвічі. «Є якась маніакальна одержимість цією темою, що імперію необхідно розширювати. Я думаю, що, можливо, вони спробують», - міркує Мусієнко. Він акцентує на тому, що не варто дивитися на ескалацію як на блеф, адже такої помилки Україна вже допустилася у 2014 році, не розраховуючи на напад.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи Україна готується на випадок повномасштабного вторгнення РФ.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розглянув питання співпраці України з НАТО.