Про це він сказав у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

За словами гостя програми, за 10 місяців 2021 року держава має 11% інфляції. «Це середня інфляція, споживча. Бо якщо подивитися на структуру, то набагато більше подорожчало продовольство, тарифи на житлово-комунальні послуги», - розповідає він.

Тим не менш, каже Скаршевський, для населення, яке має низький рівень доходів, інфляція насправді вища за 11%. Він додає, що цьогорічна хвиля інфляції продовжиться і наступного року.

Окрім цього, зазначає експерт, є ще промислова інфляція: зокрема йдеться про закупівельні ціни сировини для виробництва. Як він повідомляє, цьогоріч промислова інфляція збільшилася на 57%. «Зараз підприємства купують продукцію для свого виробництва у півтора раза дорожче, ніж рік тому», - підкреслює Скаршевський.

Щодо наступного року він каже так: інфляція може зрости до 13-15%, якщо говорити про сьогоднішню промислову інфляцію. «І це означає, що з лагом 6-8 місяців протягом наступного року, ця інфляція витрат також перейде в інфляцію споживчих цін», - зазначає економіст.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський розповів, яким буде курс долара надалі.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський прокоментував виконання державного бюджету України на нинішній рік.