Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

На думку правника, насправді українці мають святкувати День Незалежності 1 грудня. Він пояснює, що саме цього дня 1991 року народ проголосував за незалежність і саме цей факт є ключовим у визначенні і дати Дня Незалежності, і головного суверену України. Тому сьогодні Друзенко урочисто вітає державу та українців зі святом.

Тим не менш, відзначає експерт, насправді питання самосприйняття двоїться. «Досі ми не маємо остаточної відповіді, хто в Україні головний суверен і бенефіціар. Якщо ми відкриємо чинну Конституцію, ми побачимо в статті 5 однозначну відповідь на це питання, що єдиним джерелом влади, що має виключне право змінювати і встановлювати конституційний лад, є народ України», - підкреслює він.

З іншого боку, відзначає Друзенко, згідно із Конституцією народ не має інструментів свого прямого волевиявлення. А відтак, каже правник, Україну не можна назвати дорослою державою. Натомість у приклад він наводить швейцарську демократію із кількома загальнонаціональними референдумами на рік.

За словами експерта, цим речам потрібно вчитися: як взагалі влаштована держава та про що говориться у питаннях референдуму. Натомість Україну, підкреслює Друзенко, парламентські еліти довели за 30 років незалежності до війни та втрати її території. «Найбідніша за офіційною статистикою країна Європи, яка опинилась в сірій зоні між колективним Заходом і Росією. Народу після першого грудня 1991 року так і не дали можливості висловитися у найбільш засадничих питаннях українського будівництва», - каже він.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про взаємозв’язок визначення дати дня незалежності України з тим, хто насправді є сувереном нашої держави.

Також Знай.ua писав про те, що Кириченко розповіла, що робити із конституційною моделлю України.