Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Війна йде із 2014 року. Але те, що буде якесь військове загострення на Донбасі, як багато хто говорить – у це я не вірю. Я бачу, як це напружує, але в цьому є все завдання. Просто Путін – чекіст, він мислить категоріями таємних спецоперацій. Коли він щось говорить голосно, публічно – дуже висока ймовірність того, що він це робити не збирається. Тому що він збирається робити щось протилежне. От коли на цю тему немає жодної інформації – ось тут, я вважаю, час напружуватись», - зазначає він.

За його словами, інформація про можливий наступ – це фактор тиску. Так само, як і статті російських політиків у ЗМІ.

«Медведєв писав, коли до Москви їхала Вікторія Нуланд, і треба було їй послати сигнал. То була стаття з одним адресатом, для цього все писалося. Ну, хто публікуватиме статтю для широких народних мас опівночі? Ось людина йде в літак сідати, щоби вона почитала. У Суркова інша історія. Сурков нудьгує за роллю ідеолога, і в нього свербить на цю тему об'єктивно. Він бачить себе ідеологом, у нього є вільний час, і він намагається все, що відбувається, вкласти в якусь ідеологічну конструкцію», - каже Пономарьов.

Є зворотна історія, продовжує він. Деякі економісти не будують історію, з якої роблять прогнози. Вони те, що побачили, підганяють під якусь ідеологічну конструкцію. Тут та сама історія.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Олег Тягнибок пояснив, з ким і проти кого потрібно дружити Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Демартіно розповів, як соцмережі допомогли Росії окупувати український Крим.