Федоров, Стефанишина, Чернишов і Кулеба “витягнули” рейтинг Міністрів Експерти видання Фокус в щорічному опитуванні підбили підсумки діяльності Кабінету міністрів за 2021 рік та оцінили роботу міністрів.

Загалом, попри постійні зміни в складі Уряду, середня оцінка діяльності Кабінету міністрів в порівнянні з минулим роком дещо зросла і становить 5,4 бали замість 5 в 2020 році, пишуть "Комментарии". Видання відзначає, що це стало можливим завдяки стабільним відомствам, «які все ще тримають марку».

Серед таких експерти назвали міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, главу МЗС Дмитра Кулебу та міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Так, серед головних досягнень зазначених керівників відомств експерти видання відзначили швидке впровадження Мінцифрою сертифікатів про вакцинацію, виважену бюджетну політику та ефективне управління держборгом від Міністерства фінансів, активну роботу МЗС в сфері розвитку україно-американських відносин та ініціативу «Кримської платформи», зокрема. Також експерти відзначили роботу очільника Мінрегіону Олексія Чернишова щодо цифровізації адміністративних послуг у сфері будівництва, що дозволило знизити рівень корупції, та роль міністерства у налагоджені відносини між регіональною та центральною владою, зокрема в питаннях координації спілкування мерів та Офісу президента.

Серед аутсайдерів - міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр енергетики герман Галущенко, міністр освіти та науки Сергій Шкарлет та міністр охорони здоров”я Віктор Ляшко.
Оцінювали ефективність роботи міністрів (та їхніх попередників) профільні експерти за 10-бальною шкалою, шляхом підсумовування виставлених балів та поділу їх на кількість експертів, які взяли участь в опитуванні, з подальшим визначенням середнього арифметичного.

Як відомо, видання проводить щорічне опитування експертів щодо діяльності Кабінету міністрів та очільників відомств з оцінкою їх роботи.