Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Об’єктивних причин воювати Білорусі з Україною немає зовсім. З Білоруссю ми в принципі ніколи не воювали, а з Росією були питання та постійні сутички. Тому об'єктивних причин та інтересів Білорусі воювати з Україною немає. Навіть по економічних інтересах Білорусі невигідно воювати з нами. Бо Білорусь має з Україною позитивне сальдо. Тобто вони продають нам більше товарів, ніж вони купують», - розповів Загородній.

Загородній сказав, що ми в Білорусі купуємо машинобудування, паливо і тому Лукашенко за всіх своїх недоліків гроші рахувати вміє. Тим більше, що зараз проти нього ввели санкції на європейському рівні, повідомив він, тому втрачати ще й ринок України він не буде. Але в контексті використання Лукашенка як гібридної зброї РФ, наголосив він, це теоретично можливо.

«Але знову ж таки, тут купу нюансів і відразу постає питання навіщо це Білорусі. Наприклад, якщо запускати до нас цих мігрантів, ми ж не будемо використовувати їх як використовують білоруси проти Польщі. Але навіть якщо підуть війська з боку Білорусі, то зрозуміло, що санкції буде запроваджено дуже жорсткі і Захід покаже, як це може бути з Російською Федерацією. Тому дуже малоймовірно, що саме з Білорусі буде такий удар, тому що Україна захищатиметься і люди в Україні вже навчені досвідом, як треба захищатися», - резюмував Загородній.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Росія та Білорусь використовують біженців як зброю.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російських військ біля українського кордону зараз замало для окупації країни.