Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Треба розуміти, що термін державний переворот у міжнародній політиці має вкрай чітке визначення і без військових він не здійсненний у принципі ніяк. І всі це розуміють на міжнародній арені. Заявляти про переворот у громадському просторі – це м'яко натякати, що військовий апарат тебе просто не слухається і готовий будь-якої миті тебе поміняти за будь-якою іншою методикою. Найбільше, що має нас лякати в цій ситуації, що президент цього не мав на увазі і взагалі не розумів, якими термінами він оперує», - наголосив Малєєв.

Експерт сказав, що основною метою цієї заяви було переключити увагу публіки та журналістів, що олігархи є головною загрозою, але в нього це не сталося через різні обставини. Дуже зрозуміло всім, що коли ти говориш про державний переворот, упевнений він, то справа в СБУ не може реєструватися через три дні після того, як це було сказано, а щонайменше це має бути до. Якщо про таке сказано, акцентував він, то мають наводитися чіткі факти та аргументи, а не аудіоматеріали.

«Це була інформаційна провокація, яка не вдалася, оскільки її ніхто не сприйняв серйозно. Поговорять ще про це тиждень і забудуть, і це все, що вдалося досягти. Потрібно розуміти, що якщо це не державний переворот у прямому розумінні, де задіяний військовий апарат, а в нас ніколи такого не було і навряд чи в нас таке колись станеться, що військовий апарат піде проти власної держави, особливо за умов війни проти РФ, то решта – це політичні інтриги проти президента. Але в нас демократична країна і кожен політик, який себе поважає, може дозволити собі політичні інтриги», - резюмував Малєєв.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи можливий держпереворот в Україні.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що стали відомі подробиці "держперевороту", про який заявив Зеленський.