Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Чим більший зовнішній борг України, тим менше у нас грошей для розвитку. Якщо подивитися на бюджети останніх 10-15 років, то ми практично живемо в одній і тій же ситуації. Це коли абсолютна частина доходу бюджету витрачається за захищеними статтями. Тобто виключно на зарплати та підтримання штанів. Тож на розвиток у нас грошей не лишається. Теоретично, кошти бюджету на розвиток мають витрачатися із спеціального бюджетного фонду, а чи буде він із грошима – не зрозуміло», - розповів Гаврилечко.

Гаврилечко сказав, що в Україні не наповнюється бюджет за рахунок приватизації, тим більше, що вже особливо й продавати нічого. З іншого боку, вважає він, у нас йде низка перманентних криз, і ми з 2008 року нікуди з цієї кризи не вилазимо. Тому, наголосив він, перспектив розвитку в Україні не видно. Бо коли держава нездатна фінансувати проєкти розвитку і не створюється умов для того, щоб це робили приватники, то розвивати нічого не можливо.

«У наших умовах підвищення прожиткового мінімуму – це виключно зміни цифр. Тому що насправді в Україні прожитковий мінімум це всього бюджетна характеристика, яка нічого спільного не має з можливістю прожити на ці кошти. Саме тому у нас чим далі, тим вища смертність. Бо якщо люди економлять на продуктах харчування, одязі та комуналці, то вони швидше вмирають. Тому що економія – це прямий шлях до смерті», - резюмував Гаврилечко.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, як зміняться соціальні виплати для українців у грудні.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла про цілі створення Єдиного соціального реєстру.