Про це він розповів у програмі «Знай наших» Тараса Загороднього.

«До останнього часу все, що вироблялося в Україні, було дешевшим за своїми витратами, ніж в інших країнах, за рахунок низьких цін на енергоресурси, електроенергію, більш-менш нормальних цін на газ. Сьогодні ситуація кардинально змінилася. Тільки цього року газ подорожчав у чотири рази, електроенергія на 60 відсотків, і ситуація перекинулася. Сьогодні виробляти в Україні стало дорожче, ніж у інших країнах. Насамперед країнах нашого традиційного ринку – колишніх країнах Радянського Союзу, і де ми знаходимося в конкурентному полі, включаючи Республіку Білорусь, яка традиційно представлена ​​високотехнологічним машинобудуванням», - говорить він.

Павло Штутман зазначив, що український уряд навіть не намагається керувати цими процесами, і це грає конкурентам на руку.

«Білорусь – країна, яка спочатку за технологіями та рівнем розвитку промисловості була нижчою за нас, де природних ресурсів немає взагалі, сьогодні нас випереджає в галузі машинобудування. Вартість газу в Білорусі вчетверо нижча, електроенергія – приблизно на 60 відсотків. Тепер те, що вироблено в Білорусі, є більш конкурентоспроможним за ціною та технологічно, тому що технології в машинобудуванні в Білорусі більш розвинені, ніж в Україні», - зазначає Павло Штутман.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександр Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.