Про це він розповів у своєму блозі.

«Ніхто ніколи ніякого ембарго на російський газ не робитиме. Якби могли таке робити і були альтернативні джерела енергоносіїв, то вони були б застосовані. Європа абсолютно спокійно збільшує інвестиції в російську економіку та покращує інтеграцію з Росією», - зазначив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, насправді конфронтацію Європи та Росії видно лише у ЗМІ, але там, де щось стосується грошей, жодної ворожої риторики немає.

«Європа вкладає гроші у Росію, а нам дає кредити МВФ – все це вигідно на тлі геополітичного розподілу, який сьогодні відбувається. Сьогодні доводиться змиритися, що є 4 центри впливу – це Китай, Євросоюз, Америка та Росія», - наголосив Юрій Атаманюк.

Як зазначив економіст, те, що напередодні зустрічі Путіна та Байдена, де обговорювалися питання України, з Зеленським поговорив саме Блінкен, а не президент США, дуже багатозначно. На думку експерта, Захід каже, щоб ми все менше взаємодіяли з Росією, хоча самі розвивають з нею відносини, а президент США перед обговоренням питань нашої країни з Путіним навіть не узгоджує з нами всі питання.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів як пандемія вплинула на український туризм.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів, як Україні вирішити проблему із доступністю продовольства.