Про це він розповів у своїй програмі «Антишпора від Подорожнього».

«Першим, хто відкрито заявив про колоніальний статус України у складі Російської імперії та право українського народу на самовизначення, був М. Міхновський. На його думку, державна самостійність є головною умовою існування нації. Він пропонував йти до незалежності протореними шляхами західних країн, використовуючи творчі потенції націоналізму європейського типу», - каже Юрій Подорожній.

Політтехнолог зазначив, що у політичній думці 20-30-х pp. XX ст. фахівці виділяють кілька напрямків, зокрема державницький націоналізм, інтегральний націоналізм та консерватизм.

Він розповів, що основними засадами доктрини українського консерватизму було зокрема те, що політичним ідеалом для України є спадкова монархія, очолювана гетьманом як символом української національної ідеї, особливий політичний режим влади класократія є противагою до республіканської парламентської демократії тощо.

Експерт додав, що одним із авторів доктрини консеватизму був В. Липинський, на думку якого держава була найдосконалішою, найвищою формою організації всіх духовних і матеріальних сил нації.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Юрій Подорожній розповів також про Д. Донцова, який увійшов в історію української політичної думки як автор ідеології інтегрального націоналізму, підставами для якого, на його думку, були вольовий принцип, постійне прагнення до боротьби за незалежність, романтизм і фанатизм у національній боротьбі, синтез національного та інтернаціонального, необхідність виховання нової політичної еліти, орієнтація на примус у процесі боротьби за незалежність.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній заявив, що Мінські угоди мертвонароджені.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Постернак розповів, від чого залежить результат наступних виборів.