Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич)

«Йде спланована акція з розбещення молоді. З усіх боків, з різних джерел пропагуються брехня та абсолютно аморальні речі. І молодим людям треба протистояти пануючому тотальному хаосу. Це неймовірно тяжко. Молодь сьогодні буквально ходить мінним полем. І це не вчення - це війна на знищення», - сказав владика.

На його думку, цнотлива людина розцінюється в суспільстві вже як маргінал, асоціальний тип і мало не висміюється.

«До якого немислимого рівня опустилася мораль. Цнотливість - це вже чернецтво у світі. Можливо, так і буде розцінено. У всякому разі, лише за таку спробу дотримуватися Заповідей Божих у неймовірно важких умовах Господь вже багато простить. Вірою своєю спасатимемося. Навіть туга за чистотою та цнотливістю вже зарахується за чесноту», - вважає керуючий справами УПЦ.

Архієрей закликав тих, хто має талант зберігати цнотливість - зберігати її як дорогоцінний дар. «Бруд прилипає швидко, а ось змити його дуже важко. Зберігати треба честь замолоду - адже пристрасті не старіють - щоб при немічному тілі в старості не роздирали болісні стани», - додав він.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

«Кому важко впоратися зі спокусами, приносьте плід щирого каяття, і Господь милостиво допоможе подолати всі труднощі», - підсумував митрополит Антоній.