Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова вважає, що про добробут держави судять з того, як вона дбає про найменш соціально-захищених громадян. За її словами, представники влади можуть багато говорити про досягнення, плани побудови нових мостів, доріг і заводів, але це все не має реального сенсу, якщо люди залишаються соціально не захищеними.

«Якщо пенсії залишаються на рівні виживання, а соцвиплати систематично урізаються, про який економічний прорив може йтися? Саме в такій ситуації сьогодні опинилася Україна, вважають соціологи», - каже Катерина Котенкова.

За її словами, про тривожні зміни говорять як прямі фактори, такі як скорочення субсидій та соцвиплат, так і непрямі – податкове навантаження, зростання тарифів, підвищення цін на основні продукти та інші.

«Про бюджет я зовсім мовчу, нам простим українцям там нічого не світить. Цей бюджет мені нагадує бюджет боржника. Натомість прийняли швидко. Ще б! Адже це одна з умов МВФ. Вдумайтесь, на борги кожен українець віддасть своїми податками по 12,3 тис. грн, включаючи новонароджених. При цьому діра у Пенсійному фонді становитиме близько 200 млрд грн. Навіть за умови незначного підвищення пенсій кожен українець своїми податками має віддати на пенсії по 4,5 тис. грн. І це без урахування єдиного соцвнеску», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.