Про це заявив Співголова митного комітету Європейської Бізнес Асоціації (Єва), генеральний директор LAMARIN LCC Олександр Лазарєв на форумі, присвяченому детінізації української економіки.

"Без тотальної фіскалізації, без аналітичного підходу до розмотування ланцюжка цілком контрабанда непереможна. Тобто, не можна боротися тільки з контрабандою імпорту. Потрібно розглядати всю цю проблему зверху. Тому що, якщо є імпорт-значить, є недоплата. Значить, є незаконні валютні операції. І хтось цей кеш акумулює", - розповів Лазарєв.

За його словами, покривають контрабанду групи впливу, що мають вихід на владу, і поки у влади не буде політичної волі змінити ситуацію, контрабанда буде процвітати.

"Всі ці люди один одного знають. Всі розуміють, як це працює, але просто немає політичної волі для цієї боротьби... поки кілька груп впливу, які контролюють цей процес цілком, не будуть з тіні виведені на світло - ми будемо боротися вічно», - підкреслив Лазарєв.

Раніше народний депутат, член парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що через «скрутки» ПДВ бюджет щорічно недоотримує понад 60 млрд грн, і у влади є реальна можливість зупинити їх вже через кілька місяців.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

У той же час заступник директора з представництва інтересів компаній – членів Європейської Бізнес Асоціації (єва) Світлана Михайлівська заявила, що влада повинна працювати над зменшенням податкового тиску на бізнес, а не підвищувати його, як це зробили прийняттям законопроекту 5600, інакше підприємства і далі будуть йти в «тінь».