Керівник офісу президента Андрій Єрмака стверджує, що Офіс не має відношення до блокування виплати боргу виробником «зеленої» енергії з коштів «цільового» кредиту від ЄС, пише Главком.

Про це йдеться у відповіді керівника офісу Президента на запит адвокатського об'єднання «Василь Кісіль і партнери».

"Ваш адвокатський запит про надання правової допомоги ДТЕК Ботієвська вес, пов'язаної з діяльністю ДП «ГарПок» та АТ «Ощадбанк», розглянуто. Повідомляємо, що заращиваемая вами інформація не стосується повноважень офісу президента України», – йдеться у відповіді на адвокатський запит.

Адвокатська компанія направила запит в офіс президента після офіційних заяв уповноваженого представника ДП "гарантований покупець «в Господарському суді Києва, що рішення про блокування платежів на адресу ДТЕК бути прийнято» на самому-самому верху", вказуючи на Офіс президента України.

Також це підтверджували численні публікації в ЗМІ, які стверджували, що вказівку заблокувати виплату боргу за «зелену» енергію з коштів цільових єврооблігацій на адресу компанії ДТЕК ВДЕ прийнято в офісі президента України.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Як повідомлялося, в листопаді НЕК «Укренерго» за рахунок розміщення цільових «зелених» єврооблігацій залучила 825 млн євро у європейських інвесторів, включаючи ЄБРР.

13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами. 15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії-ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Компанія ініціювала кримінальний процес в Україні та Великобританії щодо посадових осіб ДП «гарантований покупець» та уряду через втручання в процес розподілу цільового кредиту від ЄС.

ДТЕК ВДЕ офіційно повідомило керівництво ДП» гарантований покупець " про вчинюваний ним кримінальний злочин.

За оцінками голови енергетичного напрямку "Національної Спілки юристів" Олександра Трохимця, дії керівництва ДП "гарантований покупець" є прямим порушенням українського законодавства, що спричиняє невідворотність кримінального покарання.