Про це він розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«Уявіть компанію, якій вже майже 100-150 років і ця компанія працює у 60-80 країнах – це такий собі «спрут», тобто держава над державами. Уявіть, що ця компанія займається тим, що вона у всьому світі торгує м'ясом, зерном, маслом, нафтопродуктами та рудою, тобто найживішим», - зазначив Сергій Лямець.

За словами експерта, якщо ця компанія займає навіть 10% світового ринку, вона може впливати на глобальні процеси і внаслідок на внутрішню ситуацію в країнах.

«От Росія має менше половини частки європейського ринку газу і тим не менш, коли склалася така ситуація, що трохи затягнули вентиль, то ціни на газ сягнули 2 тисяч доларів за тисячу кубів. Маючи маленьку частку, ти можеш впливати на глобальні процеси та мільйони людей», - сказав Сергій Лямець.

Як зазначив експерт, транснаціональні корпорації, які займаються торгівлею важливих товарів для людства та займають навіть менше половини ринку, можуть впливати на глобальні процеси та навіть створювати різні кризи у країнах.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець заявив, що останні два роки валютний курс працює проти нас.

Також Знай.ua публікував думку Сергія Лямця, що при формуванні бюджету інтереси соціальних груп враховуються в останню чергу.