Про це заявив інвестаналітик Сергій Фурса.

«Ідея популістична і абсурдна, просто тому що Україна не може собі такого дозволити. Ця ідея Нездорова, не для тієї економіки, яка є в Україні. Ми не Катар і не ОАЕ, які сидять на газі і нафті, і отримують від цього надприбутки. Ми країна, яка не отримує надприбутків, і не може дозволити собі такі ігри», - сказав Фурса.

Він підкреслив: в результаті реалізації ініціативи з держбюджету будуть вилучені значні кошти, які потрібно буде компенсувати за рахунок державного боргу, що спровокує бюджетну кризу.

"Борг буде формуватися, це буде ОВДП, тобто які будуть купуватися, які ви акумулюєте, і які ви забрали з бюджету. Фактично замість того, щоб просто фінансувати бюджет, ви будете брати борг і фінансувати бюджет. І з часом це буде вести до розбалансування самого бюджету і загрожує кризами. Ми не можемо собі такого дозволити», - підсумував Фурса.

Раніше народний Олексій Гончаренко заявив, що економічний паспорт – це виключно піар-проект президента, який дискримінує українських дітей за роком народження.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Нагадаємо, 6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроекти про введення "економічного паспорта українця". Ініціатива передбачає відкриття для дітей, народжених з 1 січня 2019 року, рахунків, на яких накопичуватимуться кошти від рентних платежів. Ці кошти діти зможуть використовувати після досягнення повноліття на отримання освіти або купівлю житла.