Її слова прозвучали у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Дії персоналу лікарні під час пандемії залежать від того, яка це лікарня. Жодна багатопрофільна лікарня не зможе правильно і методично приймати інфекційних хворих, особливо якщо йдеться про повітряно-краплинну або особливо небезпечну інфекцію. Тут потрібні інфекційні стаціонари, а уряд якраз їх планомірно нищить. Наприклад, у нас є хороша багатопрофільна лікарня, і частина її працює як ковідний шпиталь – але приймальний спокій один. До лікарні надходять звичайні ковідні пацієнти, вони заражають один одного та співробітників. У цій справі головне – відокремленість, відокремленість. У нас в інфекційній лікарні у приймальному спокої є чотири різні входи для пацієнтів з різними патологіями, і ще один окремий вхід для персоналу», - каже Світлана Федорова.

Вона уточнює, що так було й до початку пандемії коронавірусу.

«Головне у роботі лікарні – правильний розподіл потоків пацієнтів. На другому місці стоїть правильне навчання персоналу: він повинен розуміти, як захистити від інфекції та інших, і насамперед себе. Адже будь-який медик, який вибув із ладу – це розбалансування усієї системи», - наголошує Світлана Федорова.

Як повідомляє Знай.ua, раніше лікар Євген Комаровський зруйнував найпопулярніші міфи про COVID-19.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що інфекціоніст Вадим Арістів розповів, наскільки національна система охорони здоров'я готова до нової хвилі пандемії.