Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Як зазначає гість програми, інтереси США та Росії цілком зрозумілі, натомість України – ні, як і її бачення ситуації. «Ми прагнемо до Європи, але яке місце хочемо там зайняти? Хто наші союзники?» - запитує він і додає, що ці питання залишаються без відповіді.

До того ж, каже Володимир Кацман, Україна так хоче стати частиною ЄС, а він сьогодні надзвичайно слабкий. «Цю організацію дуже суттєво послабив Брекзит, який став серйозним економічним ударом по ній», - пояснює він. Принагідно експерт коментує і ситуацію в Німеччині та Франції. Він нагадує, що в Німеччині зараз триває зміна влади і саме Меркель довгий час забезпечувала стабільність у Європі. У Франції, розповідає гість програми, навесні відбудуться перевибори президента і шанси Макрона доволі низькі. «Його атакують і праворуч, і ліворуч, а сам Макрон – це свого роду французький Ющенко, котрий багато наобіцяв, але фактично нічого не зробив», - коментує він.

На думку Володимира Кацмана, показовим є й той факт, що Росія зараз говорить з окремими європейськими державами, а не з ЄС загалом. «Європа ослабла настільки, що Росія фактично перестала зважати на її інтереси», - констатує експерт. Він додає, що у своїй зовнішній політиці РФ зазвичай орієнтувалася на продаж газу і це і надалі визначає її політику.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Західні партнери не зважають на нас.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Якубін поділився своїми міркуваннями щодо концепції ЄС.