Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Середній розмір пенсій в Україні за статистикою ПФУ становить 3 916 гривень станом на 1 жовтня 2021 року. Але при цьому 15% пенсіонерів отримують пенсію менше, ніж 2 000 гривень, а 35% пенсіонерів одержують від 2 000 до 3 000 гривень. Виходить, що 50% пенсіонерів одержують пенсію до 3 000 гривень. Насправді це катастрофа і більшість цих людей перебуває на утриманні дітей та родичів, які їм допомагають. Я не уявляю, як виживають самотні пенсіонери з пенсією менше 3 000 гривень», - наголосила Олена Сотскова.

Олена Сотскова сказала, що уряд та Мінсоцполітики роблять зараз усе можливе, щоб осучаснити те, що є. І з того, що є, зробити максимальні блага для пенсіонерів, підтвердила вона, обов'язкові підвищення пенсії відбуваються у березні, так звана індексація на рівень інфляції. У березні цього року індексація склала 11%, повідомила вона, і підвищувалися абсолютно всі пенсії, незалежно від мінімальної чи максимальної.

«Крім того, пенсія весь час підвищується у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатної особи. Він у нас цього року так само змінювався кілька разів, першого січня був один прожитковий мінімум, з першого липня був інший, а з першого грудня виник третій. Крім того Мінсоцполітики розробило програму підвищення пенсій для вікових пенсіонерів, для людей, яким понад 65 років. Їм доплата становитиме близько 200 гривень, тим, кому більше 75 років, доплата становитиме 400 гривень, 80+ років доплатять по 500 гривень на місяць», - резюмувала Олена Сотскова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Популярні новини зараз

Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає

Показати ще

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.