Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Поведінка Путіна щодо України залежить не лише від України та від зовнішніх партнерів, вона залежить від того, наскільки Україна та її партнери слабкі у дії. Є таке поняття як «кишка тонка», воно відповідає реаліям, коли говорять відому дипломатичну фразу «глибоке занепокоєння». Чи зможе Україна сама, буде важко, але все одно Україні доведеться самій віддуватися проти зовнішнього агресора. При тому РФ заявляє про те, що вона не бере участі у втручанні», - сказав Сергій Телешун.

Професор розповів, що навіть прихильники суто «російського світу» розуміють і у своїх заявах кажуть, що мати Росія їх підтримає. Пропагандистські російські канали прямим текстом кажуть «матінка Росія починай», наголосив він.

«Росія це робить для того, щоб навіть якщо вона не нападе, то створить санаційний коридор за рахунок території України. Який орієнтується на Євроатлантичний союз та можливі контингенти Західних країн, які можуть бути у вигляді радників на території України. Цей санаційний коридор ніби дозволить збільшити час підльоту крилатих ракет та спеціальної зброї до території РФ. Ось для цього вона хотіла б розширити території. Мені здається, що поки гра йде м'язами, перевірка на нерви», - резюмував Сергій Телешун.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розглянув перспективу запровадження нових американських санкцій проти Росії.

Популярні новини зараз

Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги

Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв пояснив, що потрібно зробити перед реінтеграцією Мінських угод.