Про це вона розповіла у новому випуску програми «IN.KYIV» з Катериною Павловою.

«Історія в тому, що в той час, коли у Київській міській раді мають говорити про те, що треба покращити та як перерозподілити кошти, наприклад, на медицину, або як покращити стан ЖКГ, велика частина часу приділяється заявам, які стосуються тиску з боку влади, інформаційний простір був забитий тим, що буде змінений голова КМДА. І питання про зміну голови КМДА вирішували не кияни, а хтось зверху вирішив діяти такими методами, тому що Київ - це серце України та великий адмінресурс», - підкреслила Дінара Габібуллаєва.

Депутатка сказала, що у Києві шалені бюджети, тому, звісно, теперішня влада намагається це узурпувати та отримати з цього зиск. Хотілося б, щоб влада навпаки допомагала вирішувати проблемні питання столиці, вважає вона, бо, коли в період пандемії у Києві не вистачало лікарняних ліжок, робилися звернення про допомогу, але чомусь у допомозі відмовлялося. В цьому має бути життєва необхідна співпраця, впевнена вона, коли влада національного рівня підтримує та протягує руку помочі столиці, коли це необхідно.

«Це один з прикладів, який показує, наскільки влада готова йти на поступки. Або інша історія з культурними спадщинами, які не передають на баланс міста, а тримають їх на балансі Міністерства культури. В результаті культурні пам’ятки знаходяться у занедбаному стані. Або прийняття генерального плану столиці, мені здається, що це дуже важлива історія, яка все ж таки має бути доведена до логічного фіналу. Але ми так і не почули відповіді, чому не виноситься на розгляд прийняття генерального плану. Тому мені здається, що центральна влада просто перекладає відповідальність на плечі місцевої влади», - резюмувала Дінара Габібуллаєва.

Знай.ua повідомляв, що Українська журналістка, громадська діячка та блогерка Яніна Соколова розповіла про своє ставлення до політики та політиків.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Показати ще

Знай.uа писав, Микола Тищенко виправдався за корпоратив "слуг народу" у своєму ресторані: "Переписку я не бачив".