Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

За словами гостя програми, у 2014 році Україна мала набагато більші загрози, аніж сьогодні, оскільки тоді Росія розпочала свій наступ і не було відомо, де вона вирішить зупинитися. «Була переконаність, що РФ вторгається взагалі і через скільки годин БТРи будуть йти через Чернігів. Були загрози незрівнянно вищі та були великі жертви, якщо згадати Іловайськ та Дебальцеве – велика кількість загиблих, втрачені території», - зазначає він. Окрім того, додає Тарас Чорновіл, були й серйозні економічні проблеми: однієї миті долар обвалився з 8 до 40 гривень.

Тим не менш, констатує він, тоді Україна не загрузла в депресії оскільки була впевнена у тому, що зможе це пережити. До того ж, зазначає політолог, українці переживали певний підйом після революції, а тоді вже настали важкі часи. Водночас Тарас Чорновіл вказує, що українці згуртувалися та вірили у свою владу, її сили та здатність вирішити проблему, хоч і не любили її.

Саме тому, констатує він, тоді все обійшлося без депресії, хоч все одно було важко. Зокрема, згадує гість програми, у 2014 році була провальна ситуація з виплатами, всюди були проблеми. Тим не менш, констатує експерт, до кінця року Україні вдалося стабілізувати свою економіку, а у 2015 році вона вже зростала.

Зараз же, міркує Тарас Чорновіл, виглядає так, ніби це була окопна війна і в безпеці перебувало 95% населення. «Ніби-то здавалось, що можна заспокоїтись, але ми зараз раптом вперше з 2014 року стали перед альтернативою великої війни. І для людей починається фактор певної глибокої депресії, невизначеності, страху та нерозуміння, що робити», - каже політолог. Сьогодні же, підкреслює він, Україна має вперше недоформований бюджет. Саме тому, констатує гість програми, сьогодні держава дійсно входить у депресивний стан.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чорновіл розповів, чи розуміє наша влада, куди вона стратегічно рухається.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, чи може Україна налагодити відносини з Білоруссю.