Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Покарати за негідні призначення у владі може насамперед український виборець. Якщо люди не будуть обирати тих, хто, власне, таких людей і призначає. Коли не будуть обирати таких народних депутатів, таких президентів і так далі. Я вірю, що врешті-решт колись таке відбудеться і український народ почне у своїй масі більше цікавитись виборами та більше слідкувати за своїми політиками. Хто як голосує у Верховній Раді, а не тільки розмовляє, та хто в якому маєтку проживає та які яхти має», - підкреслив Юрій Левченко.

Депутат сказав, що коли люди будуть всім цим цікавитись та витрачати на обрання депутата та президента не кілька секунд, щоб галочку поставити в останній момент, то врешті-решт, впевнений він, такі люди, які призначають таких, як Гогілашвілі, будуть покарані тим, що не будуть обрані взагалі українцями. Бо є велика різниця у відповідальності, повідомив він, є питання кримінальної відповідальності, а є питання політичної відповідальності. І там, де не завжди є кримінальна відповідальність, підтвердив він, зазвичай є політична відповідальність.

«Навіть якщо не можна довести, що Гогілашвілі був формально де-юре незаконно призначений, тому що він є громадянином РФ та його призначили попри всі спеціальні перевірки, але навіть якщо цього не можна довести, то очевидно, що політично не можна було його призначати. Бо це неправильний політичний крок з точки зору інтересів українського народу. Але політичну відповідальність політик може нести тільки шляхом виборів. І тут я сподіваюсь, що все ж таки український народ буде на такі речі реагувати та не буде обирати таких людей, які потім призначають негідників», - резюмував Юрій Левченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про особливості української політики.

Популярні новини зараз

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Дзівідзінський прокоментував зміни рейтингу президента.