Також вливає дискримінації окремих виробників, повідомляє Українська вітроенергетична асоціація.

Як зазначається, відповідно до результатів опитування European Business Association, інтегральний показник Індексу інвестиційної привабливості України у другій половині 2021 року знизився – до 2,73 балів з 5-ти можливих, хоча ще в першій половині 2021 року він склав 2,84 балів. У опитуванні взяли участь 92 директори найбільших міжнародних та українських компаній.

"Таким чином, криза в енергетиці впливає і на інші сектори економіки, що має негативний вплив на інвестиційний клімат України. Саме тому забезпечення стабільних виплат виробникам з ВДЕ і дотримання державою взятих на себе зобов’язань є ключовими не лише для вирішення енергетичної кризи, але і підвищення інвестиційної привабливості України загалом", - зазначають в УВЕА.

Окрім того повідомляється, що керівники найбільших міжнародних та українських компаній визначили ключові бар’єри, що стримують розвиток бізнес-клімату. Топ-3 викликів залишились незмінними: слабка судова система (87% опитаних), високий рівень корупції (85%), а також тіньова економіка (76%). Серед інших перепон розвитку інвестклімату директори називають також і енергетичну кризу.

Як повідомлялося, у листопаді НЕК "Укренерго" за рахунок розміщення цільових "зелених" єврооблігацій залучила 825 млн доларів у європейських інвесторів, включаючи ЄБРР.

Популярні новини зараз

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал

Показати ще