Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

За совами експерта, українська армія сьогодні та у 2014 році – це два різні війська і їх не можна порівняти. Зокрема, каже він, це стосується фінансового забезпечення, комплектування та оснащення армії. Вадим Трюхан вказує на те, що тут працює приватний сектор і волонтерські ініціативи.

Тим не менш, констатує він, заслуги влади тут немає, військо посилюється радше всупереч її діям. «За останні два роки фінансування армії не побільшало, спостерігається серйозний відтік кадрів – офіцерів, які пройшли бойові дії», - підкреслює дипломат. А відтак він ставить питання загалом до держави та українського уряду зокрема.

Водночас Вадим Трюхан позитивно оцінює роботу українських дипломатів: вони вели переговори з іншими країнами щодо допомоги та розширеної співпраці. «І тут є чим похвалитися. Україна вийшла на серйозні контракти й з Британією, і Францією», - каже він. Окрім цього, зазначає експерт, вдалося домовитися і з Туреччиною про постачання українській армії «Байрактарів», а також із США.

З іншого боку, зазначає дипломат, військові експерти не надто високо оцінюють цю допомогу. «Та допомога, яку отримує наша армія – це крихітка у порівнянні з тим, що їй потрібне», - підкреслює Вадим Трюхан. Зокрема, зауважує він, досі не вирішеною залишається проблема зі стрілецькою зброєю.

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан розповів, які три сценарії чекатимуть Україну в наступному році.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан прокоментував попередні результати роботи Кримської платформи.