Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«Влада вже ухвалила рішення про підвищення цін на теплопостачання, і водночас подорожчає решта тарифів у платіжках. Зокрема, ціна електроенергії для побутових споживачів виросте від 20 до 45%, а для представників бізнесу на цілих 50-70%. За гарячу воду та опалення доведеться платити на 50-70% більше. Також газ додасть в ціні на 15-20%, а кубометр обійдеться майже в 9 гривень. За теплокомуненерго доведеться віддавати більше на 30-50%», - розповіла Любов Рибалко.

Журналістка сказала, що підвищаться тарифи на розподіл та доставку блакитного палива на цілих 40-60% і це близько 4-5 гривень. Водночас питання щодо надання державної допомоги українським громадянам, повідомила вона, поки що залишається відкритим. Оскільки в бюджеті, вважає вона, може просто не вистачити грошей на субсидії. З першого січня проведуть перерахунок вартості транспортування газу, наголосила вона, і тариф залежатиме від вартості газу в облгазах та від обсягів споживання.

«Облгази проведуть перерахунок абонплати за конкретною формулою. А саме кількість газу, який використовувався з жовтня 2020 року до жовтня 2022 року, розділити на 12 і помножити на тариф. Підвищення торкнеться саме цього тарифу та відобразиться у платіжках українців. Його затверджують національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. У комісії підтвердили, що можливий перегляд цін, але запевнили, що тариф не досягне захмарних чисел», - резюмувала Любов Рибалко.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Популярні новини зараз

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.