Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар з Максимом Ялі».

Максим Ялі розповів, що у США до 14 січня можуть винести на голосування питання щодо прийняття нових санкцій щодо Північного потоку-2. За його словами, це хороша новина для України, але малоймовірно, що це відбудеться. Політолог пояснив, що для реалізації такого сценарію буде потрібна не проста більшість голосів – 51, а 60, тому республіканцям, у яких у Сенаті 50 мандатів, потрібно буде голоси десяти сенаторів-демократів.

«Навіть якщо суто теоретично припустити, що республіканцям вдасться перетягнути на свій бік 10 сенаторів-демократів та ухвалити закон про санкції проти СП-2 у Сенаті, то потім цей законопроєкт буде необхідно проголосувати вже в Нижній палаті Конгресу, в якій у демократів більшість голосів», - каже Максим Ялі.

Він додав, що навіть якщо раптом станеться і друге диво, і Палата представників ухвалить законопроєкт, тоді його відправлять на підпис Байдену, а це, за його словами, як вишенька на торті. Політолог нагадав формулювання глави держдепартаменту США Ентоні Блінкена після відмови адміністрації Байдена вводити санкції проти компанії-регулятора газопроводу цього літа після зустрічі Байдена з Путіним у Женеві: це суперечить національним інтересам США.

«Звичайно, чисто теоретично, навіть якщо Байден ветує законопроєкт після того, як обидві Палати Конгресу проголосують за нього, у що я в принципі не вірю від слова «зовсім», то Конгрес теоретично може знову за нього проголосувати, але для цього вже потрібно 2/3 голосів в обох палатах Конгресу. Але, як-то кажуть, відділ фантастики на іншому поверсі», - заявив Максим Ялі.

Популярні новини зараз

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає

Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розповів, чому Трампу були вигідні санкції проти Північного потоку-2.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, наскільки розумно з боку України розраховувати на підтримку США.