Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«У 2022 році очікується, що тарифи на газ, опалення та електроенергію зростуть на 15- 20%. Тепер докладніше. Тарифи на гарячу воду та опалення очікуються на рівні 16%, електроенергія подорожчає для населення на 17,5%, згідно з даними Мінекономіки, газ для населення подорожчає на 20%. Щодо середньорічної ціни на імпортований природний газ, то вона очікується на рівні 347,5 доларів. А ось за прогнозами експертів, «цінники» деяких комунальних послуг можуть зрости до 70%», - розповіла Катерина Котенкова.

За її словами, тарифи на електроенергію в Україні зростуть у 2022 році після закінчення опалювального сезону. Журналістка повідомила, що очікується подорожчання в межах від 20 до 45 відсотків для побутових споживачів та 50-70% для бізнесу. Також, додала вона, до 30 квітня 2022 року в Україні діятиме фіксована ціна – 1,44 грн за 1 кВт/год для домогосподарств, які споживають до 250 кВт/год на місяць, і ті, хто перевищує цей показник, платять 1,68 грн.

«Але, швидше за все, вже до кінця року ціна підніметься. Ті, хто споживає менше 250 кВт/год, платитимуть 1,73-1,8 грн за 1 кВт/год. Для тих, хто перевищує ліміт, вартість становитиме від 2,02 до 2,10 грн. І з кожним роком ціна зростатиме. А протягом трьох років ціни на електроенергію для побутових споживачів зростуть на 20-45%, а для бізнесу - до 50-70%. І основна причина, чому підвищується ціна, – це необхідність привести цей тариф до економічно обґрунтованого рівня», - каже Катерина Котенкова.

Також журналістка розповіла, що газ для споживачів зросте в ціні приблизно на 15-20% та становитиме 9 гривень за кубометр, газ для теплокомуненерго зросте в ціні в межах від 30 до 50%, приблизно 8,5 грн/кубометр максимум.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.