Політолог Максим Ялі пояснив, що розгортання повномасштабної російсько-української війни не вигідне Путіну, оскільки це негативно відобразиться на його рейтингах.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Максим Ялі зазначає, що є певні політичні та економічні фактори, які стримують Путіна від нападу на Україну, а відтак повномасштабна війна йому не вигідна.

Спершу він розповідає про ці чинники в політичному плані. «Навіть громадяни Росії, громадяни окупованих територій в Україні та навіть громадяни України, які досі вірять у казки про громадянську війну, розкриють очі та зрозуміють, що Росія є агресором», - пояснює експерт. Окрім цього, додає політолог, повномасштабна агресія негативно відобразиться на рейтингах Путіна та його іміджі.

В економічному плані, розповідає Максим Ялі, Путіна від війни з Україною стримують заяви Заходу та Німеччини зокрема щодо Північного потоку-2: у такому разі його не запустять. Водночас він підкреслює, що Північний потік-2 – головний економічний та геополітичний проєкт президента РФ за останні 6 років. Його ж метою, додає гість програми, є знищення української ГТС. «Поки Північний потік-2 не запущений – Путін не нападе, тому що це є стримуючим фактором, бо інакше припиняться поставки», - пояснює політолог. Він додає, що у разі війни українська ГТС все ще матиме транзит, а Росія втратить обсяги продажу газу.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв поділився своїми враженнями від нещодавньої пресконференції Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Куса назвав причини нагнітання ситуації навколо України з боку Росії.