Політичний аналітик Андрій Вігірінський повідомив, що згідно з російськими ЗМІ президент Зеленський зробив Володимиру Путіну пропозицію щодо 10 кроків, які можуть розв’язати проблему на Донбасі.

Про це він сказав у програми «Мотив» з Юрієм Подорожнім.

Як розповідає експерт, російське видання «Комерсант» опублікувало 10 кроків Володимира Зеленського, які він оголосив у Гуті. «Що ми запропонували нашим партнерам 10 кроків, пов’язаних з вирішенням питання на Сході. Оприлюднює російське видання, у нас поширюється, ніхто не спростовує достовірність цього документу», - розповідає він.

До того ж, зазначає Андрій Вігірінський, у цьому документі, окрім чотирьох пунктів щодо гуманітарних питань, повторюється те, що викладено у Мінських домовленостях. Тобто, констатує він, йдеться про неприйнятні для України пункти: особливості виборів та місцевого самоврядування, а найголовніше – обговорення на рівні ТКГ тих законопроєктів, які буде приймати ВР. «Чи можемо ми говорити про те, що якщо ми не спростовуємо, то є вірогідність того, що це близький до достовірного документ? І що ми відмовились від концепції, що Мінськ нас не влаштовує і ми його виконувати не будемо», - міркує гість програми.

На думку Андрія Вігірінського, можна зробити висновок, що керівництво України виявилося не надто категоричним у своїй позиції щодо Мінських угод, якщо цей документ справжній.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, від чого залежать терміни та умови завершення війни на сході України в контексті міжнародної політики.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чи могла б Україна домовитися безпосередньо з Росією.