Експерт з питань безпеки та оборони Ігор Козій розглянув питання про те, яку мету має Володимир Путін у своїй зовнішній політиці, і якою мірою вже досяг її.

Свою думку він висловив у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

«Я думаю, зараз мета Путіна – посадити колективний Захід за стіл переговорів з собою. Задля цього була організована мігрантська криза, причому роль Лукашенка в ній я не назвав би ключовою – головною фігурою був сам Путін, і весь план розроблявся в Москві. Путін прагнув внести хаос у спільну європейську безпеку, а Білорусь була лише засобом. І саме Москва після цього виступила з ультиматумом до Заходу. Особисто я у всьому цьому не бачу нічого принципово нового – це все те ж прагнення показати Заходу «кузькину матір», змінилися лише деякі деталі», - каже Ігор Козій.

При цьому, хоча західні держави й пішли на переговори з Кремлем, експерт не вважає, що дії російського диктатора досягли своєї мети.

«НАТО та інші західні інституції продовжили діалог з Росією, щоб урезонити її. Нині вони не бачать інших засобів для цього. Такий діалог потрібен і Україні, щоб зрозуміти, як поводитися з колективним Заходом, протистоячи російській агресії», - вважає Ігор Козій.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав цілі, які мав Путін, організуючи мігрантську кризу.

Також Знай.ua повідомляв, що Козій прокоментував можливість повномасштабного російського вторгнення в Україну.