Рекордні ціни енергоносіїв в 2021-му році перетворюються на рекордні ціни на їжу у 2022-му. На цьому фоні ідея уряду щодо продуктових карточок виглядає, як знущання.

Про це заявив народний депутат України Сергій Шахов, співголова партії «Наш край» в ефірі телеканалу КиївLIVE у вівторок, 11 січня.

«В 21 столітті коли наша держава є четвертою в світі за природними багатствами: надрами, нафтою, газом. Ми багата країна, але чи мають наші громадяни соціальну захищеність - якісну медицину і освіту, як гарантує Конституція. Ні. До чого Україна дійшла за тридцять років? Наші громадяни витрачають 70% доходу просто, щоб вижити. Половину доходів люди витрачають на їжу, і ще третину на комуналку», - зазначив Сергій Шахов.

Сергій Шахов, фото "Наш край"

Політик переконаний, якщо зе-влада продовжить експерименти над людьми, у 2022 році виростуть і тарифи, і ціни на продукти.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

«Завдяки жахливому провалу влади в енергетичній сфері, кінцева продукція має шанс зрости ще більше, адже частка енергетичного доважку в собівартості харчової продукції дуже значна. Частина підприємств уже зупиняються, а ті, що виживуть - муситимуть ще сильніше піднімати ціни. Від монобільшості уже ми чули про плани встановити граничні ціни на соціально значиму продукцію, що може призвести лише до дефіциту», - зазначив він.

Нардеп додав, що не підтримуватиме відповідний законопроект, бо це виглядає, як знущання над всіма українцями.

«Якщо такий законопроект і внесуть на розгляд парламенту, особисто я не буду його підтримувати. Це дурне рішення», - підсумував співголова партії «Наш край».