Політичний діяч та блогер Олексій Арестович прокоментував підсумки двосторонніх переговорів між США та Росією, які нещодавно проходили у швейцарській Женеві.

Свою думку він висловив у програмі «Романенко. Бесіди».

«На мою думку, росіян у Женеві підвело прагнення все хапати. У Таїланді так ловлять мавп – вони хапають банан, а потім не можуть вийняти руку з пастки. Події на білорусько-польському кордоні та в Казахстані реально налякали Захід. Він зрозумів, що з росіянами неможливо домовитись – вони не виконують договорів. Ми довгі роки вселяли цю думку Заходу – і ось нарешті він це зрозумів, не знаю, яким чином. Захід прийшов на ці переговори з думкою: сьогодні ми можемо про щось домовитися з Росією, але завтра знову почнеться штурм польського чи литовського кордону», - зазначає Олексій Арестович.

За його словами, західні країни усвідомили, що російські гарантії нічого не означають.

«Принцип сумлінного договору передбачає, що жодна сторона не підриває його сутність. Але Росія саме цим і займається. Частина нашої роботи у Тристоронній контактній групі полягала в тому, щоб фіксувати та накопичувати приклади порушень домовленостей з російської сторони», - розповідає Олексій Арестович.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний психолог Олег Хом'як розкритикував його заяву про загрозу вбивства журналіста Юрія Бутусова.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Михайло Погребинський надав Арестовичу дуже різку характеристику.