Компанія ДТЕК законтрактувала додаткове 10-е судно з американським вугіллям для стабільної роботи енергосистеми в опалювальний сезон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера компанії, менеджера зі стратегічних комунікацій Олександра Шевельова в Facebook.

"Вся країна бачить рекордні обсяги імпорту вугілля з США і Колумбії і надзусилля шахтарів і енергетиків ДТЕК, щоб взимку у всіх було світло і тепло... На відміну від інших енергогенеруючих компаній, всі ТЕС ДТЕК забезпечені вугіллям, працюють на повну потужність і покривають всі піки споживання. Ми привезли вже 8 з 9 суден з імпортним вугіллям, 10-е судно вже законтрактовано", - повідомив Шевельов, коментуючи висловлювання голови Комітету з ПЕК Андрія Геруса в інтерв'ю "Економічній правді".

В інтерв'ю Герус поклав відповідальність за енергетичну кризу на генеруючі компанії, які нібито не сформували запаси вугілля.

"Нове інтерв'ю Андрія Геруса-нові спроби призначити винних і зняти C себе відповідальність за проблеми енергетичної галузі. Дуже шкода, що незважаючи на все, що ДТЕК зробила для проходження опалювального сезону і збереження стабільного електропостачання в Україні, на компанію продовжують здійснювати нападки і безпідставно звинувачувати", - додав Шевельов.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще