Про це вона розповіла в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Пенсійний фонд цього року знову буде у збитках, але, на відміну від попереднього, збитки будуть колосальними. Пенсійний фонд заповнює працездатне населення країни. Що ж відбувається цього року? З першого січня працездатне населення України притиснули до нігтя», - заявила Любов Завальнюк.

Журналістка нагадала про те, що ціни на енергоносії надхмарні, і з цієї причини стали заводи та фабрики було завдано удару по підприємствах. За її словами, людям нема де заробляти. Любов Завальнюк нагадала, що у 90-ті, коли економіка країни «зійшла з рейок», люди кинулися торгувати на базари, але цього разу торгівля теж впала на коліна.

«Тотальна фіскалізація малого бізнесу, що розпочалася в Україні з 1 січня цього року, стала вироком працездатному населенню. Працівників не наймають, великі торгові мережі потихеньку згортатимуться. І тут питання, а хто ж і де люди працюватимуть і відповідно робити відрахування до Пенсійного фонду? Адже наявність пенсії безпосередньо залежить від відрахувань працездатного населення», - каже Любов Завальнюк.

Вона пояснила, що в нашій країні все взаємопов'язано: зарплати, пенсії та соцвиплати – залежать від того чи є офіційна робота, чи її немає. За її словами, величезний удар на підприємців також завдало запровадження обов'язкових касових апаратів майже для всіх ФОП.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.