Свою думку він висловив у програмі Тараса Загороднього «Знай наших».

«Насамперед в Україні була ідея: скинутися всім на розвиток своєї газової незалежності. Цю ідею просували кабінети Яценюка та Гройсмана. Скинулися ми всі приблизно на 150 мільярдів гривень – сюди входить і зростання тарифів, і викликане їм подорожчання товарів. Передбачалося, що гроші, отримані шляхом зростання тарифів, підуть на видобуток власного газу. Пам'ятаєте, була програма «20/20»: до 2020 року довести видобуток українського газу до 20 мільярдів кубометрів. 2020 рік прийшов і пройшов, а газу Україна видобуває в кращому разі 16 мільярдів кубометрів», - зазначає Володимир Майстришин.

За його словами, варто було б з'ясувати, скільки робочих місць було створено та скільки податків сплачено завдяки зібраній сумі.

«Розв'язати проблему газу в Україні можна було б за допомогою біоенергетики, якби хоч частину зібраних грошей витратили на її розвиток. Але це не було зроблено», - каже Володимир Майстришин.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав українців подумати про те, що робити після закінчення терміну контракту з Росією щодо транзиту газу.

Популярні новини зараз

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Майстришин спрогнозував наслідки повного запуску «Північного потоку-2».