Про це він розповів у програмі Віталія Кулика «Археологія майбутнього».

Як розповідає гість програми, ще 10-20 років тому третина тайванців розглядала реінтеграцію як цілком можливий варіант для себе, але сьогодні ситуація змінилася. І ця тенденція, підкреслює Олексій Полегкий, доволі неприємна для Китаю. «З кожним роком зростає чисельність таких тайванців, котрі тримаються за свою тайванську ідентичність і не хочуть жодної реінтеграції», - зазначає він.

До того ж, додає експерт, згідно із програмою КПК, почнеться війна, якщо Тайвань заявить про свою незалежність, що неприйнятно для Китаю. За його словами, воювати за власну державу готові дві тертини населення Тайваню. Тим не менш, каже Олексій Полегкий, якщо дійсно почнеться війна, то ця частка може виявитися меншою, але не надто.

Також він вказує на те, що у цьому питанні свої інтереси мають і Японія, і США, і не тільки вони. «Що більше активності виявляє Китай у цьому регіоні, то більше турбуються його сусіди», - пояснює гість програми.

Загалом же, каже він, більшість мешканців Тайваню влаштовує варіант і надалі зберігати статус-кво. «Тобто вони вважають за краще фактично зберігати незалежність, але формально вважатися Китаєм», - зазначає Олексій Полегкий.

Популярні новини зараз

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Полегкий розповів про подібності та відмінності між материковими китайцями та жителями Гонконгу.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів про стрімке зростання економіки Китаю.