Про це він розповів у програмі Тараса Загороднього «Знай наших».

Як пояснює гість програми, згідно із новим законом кожен може поставити собі газорозділову установку та виробляти газ відповідної якості сам. «Можна під'єднатися до газової мережі та продавати цей газ у вигляді чистого метану», - підкреслює він.

За словами Володимира Майстришина, це вже є, але нормативні документи вимагають ще напрацювання. «Після затвердження цих документів, кожен український виробник метану отримає доступ до газорозподільної системи», - зазначає він. Водночас гість програми додає, що розв’яжеться проблема з транспортування метану.

Також він зазначає, що 2023 рік – це рубіжна дата у цьому питанні. «З боку промисловості попит на метан є і зараз, але скоро він стане набагато більшим», - підкреслює Володимир Майстришин. За його словами, у 2023 році збільшиться податок на викид вуглекислого газу, оскільки так вимагає ЄС. До того ж, додає експерт, цей газ не виділяється у процесі спалення метану. «Коли свого часу такий захід ввели у Швеції, це дало сприятливий результат», - зауважує він.

Як повідомляв Знай.ua, Фурса заявив, що рішення уряду про пільговий газ для агрокомпаній призведе до схем і зловживань.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нестачу газу на опалювальний сезон.