Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

«Нафтогаз посеред зими повідомив уряд, що функціонування ГТС під загрозою. Немає газу, як і грошей на його імпорт. Гроші пішли на «Велике крадівництво» Зеленського, а газ подарували його офшорному бізнес-партнеру Коломойському. Хто забув, я нагадаю: 700 млн м3 з державних сховищ Нафтогаз без пояснення причин просто так передав олігарху», - повідомив нардеп.

За його словами, це сталося на початку осені. В грудні хотіли віддати ще 3,5 млрд м3, але схему вдалося збити, в тому числі нам з вами.

«А тепер виявляється Нафтогазу не вистачає газу і 20 млрд грн, щоб балансувати газотранспортну систему. І, до речі, 20 млрд грн – це якраз ті 700 млн м3, які Нафтогаз подарував Коломойському», - додав Гончаренко.

Нагадаємо, на початку осені НАК «Нафтогаз України» визнав за «Укрнафтою» право власності на 700 млн м3 (понад 9% активного запасу газу в ПСГ). Окрім того на 23 грудня планувалося заключити мирову угоду ще на 3,5 млрд м3, однак збори акціонерів не відбулися.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Цей газ начебто був видобутий в 2007-2013 роках. Компанії Коломойського судилися за цей газ з Україною в Стокгольмському арбітражному суді, однак на початку 2021 року Арбітраж відхилив позов олігарха. Після цього Нафтогаз добровільно без пояснення причин передав Коломойському перші 700 млн м3 газу.